17:30

BAIK 2

Referat: Unbyns IF - BAIK 2

Inför matchen mot BAIK fick vi återbud i backlinjen och fick stuva om en del.
Vi startade med Marcus i mål, Rautio, Niclas, Aidan, Mattias i backlinjen. Jens, Simon, Kris och Linus på mitten. Danne och Martin framåt. Eric L, Andree, Dilman, Erik E och Mats på avbytarbänken.

Matchen startar med mycket initiativ från BAIK där vi får det jobbigt på kanterna. Dessutom får dom spela in centralt där det kommer forwards och möter oattackerade. Dom tar ledningen med 1-0 ganska tidigt, men efter 20 minuter kan vi kvittera genom Simon som påpassas av Linus. Sen gör vi 2-1 omedelbart där bollen går fort i djupet på en touch med Martin som sista passningsläggare och Danne som avslutare.
I halvlek känner vi att vi har bra läge men vill gå in lite tidigare och värma för att inte stelna till eftersom vi haft en tendens att inte vara med i matchen direkt efter vilan. Det verkar först inte haft nån bra effekt alls eftersom BAIK dominerar rejält första 5.
Sen kan Dilman göra 3-1 efter ett bra avslut där Martin spelat snett bakåt. Sen rullar det på bra med vassa omställningar där vi hotar i djupet samtidigt som vi spelar stensäkert bakåt. Dom kommer inte till några avslut samtidigt som BAIK blir alltmer frustrerade eftersom bollarna rullar in bakåt. 4-1 gör Martin på volley efter ett fint svepande inlägg bakom deras backlilnje. 5-1 gör Linus påpassad av Danne. 6-1 kommer återigen efter ett fint inspel bakom backlinjen från Danne till Kris som tagit en 50m's löpning och precis når kulan och kan stöta in den.
I slutet gör Linus 7-1 genom att dunka upp bollen i taket.

Riktigt kul att vi får lite medflyt (nog mer än vi egentligen var värda) men allt kom på samma gång.
Alla förtjänar beröm idag. Marcus kan ta första målet, men sen spelar han säkert och tar dom luftbollar som kommer. Alltid skönt. Backlinjen gör ett bra jobb. Mattias debut med mersmak. Peter och Niclas säkra med rejält spel, Rautio stabil och rejäl. Erik E spelar andra halvlek och gör som vanligt ett kanonjobb med snabba brytningar.
Kris och Simon löper mycket och hittar speciellt i andra in med mycket passningar in på anfallet. Jensa skapar flera djuplöpningar i andra. Dilman får äntligen hitta målet och gör ett bra jobb över hela banan. Eric L debuterar med fint passningsspel och några långa spelvändningar med precision. Andree avlastar anfallet bra och tar ett defensivt ansvar. Linus är som vanligt rapp i löpningen och tar mycket defensivt arbete. Danne löper mycket på djupet och skapar flera mål genom fina inlägg bakom deras backlinje. Martin gör ett kanonjobb defensivt, speciellt i andra.
Totlt sett en mycket trevlig match där allt går vår väg.

Nu ser vi fram emot två veckor med träning och sista fighten mot Sävast.